Kuulumisia

Hei taas...

Võrussa Virossa tuli käytyä kaikkien rotujen kansallisessa näyttelyssä kesälomani kunniaksi.  Vaikka meillä oli matkassa karvaton kakkosketju niin tuliaisiakin saatiin kotiin viemisiksi, vaikkei odotuksia juuri ollut, lapikkaita kehissä oli yhteensä 6kpl. Kehät oli idyllisessä pikkukylässä maaseudulla, Tartosta vielä reilusti eteläänpäin. Mökkeilimme siellä maaseudulla peltojen keskellä viikonlopun, google mapsi ei meinannut ihan helpolla mökille löytää mutta muuten meni mainiosti, mitä nyt tullen mennen satoi vettä kuin... Perillä saimme kyllä nauttia jopa hetkitäin auringostakin ja näyttelyssäkään ei tihkusadetta pahempaa. Kiitos vielä äidille loppu lauman  hoidosta että pääsimme matkalle. 

Isäntä pienestä kitinästä huolimatta meni  Sisun (PvWinter War)  kanssa kehään ja  kuin vanhat tekijät "veteraanit" veti kehän ja vet-sertiä rikkaampana ulos. Tuomarina Pero Bozhinovski, Macedoniasta ja arvostelut oli ehkä vähän hassuja. Viivi (U.Flinko Rimpivihvilä) karvaton rimpula sai sileän ERI:n sekin oli jo huikeesti parempikuin mitä odotettiin, luokka kakkonen oli sijoitus. Aava (U.Unarin Unelma) porhalsi parasnarttukisaan sa:n kera ja joukon hännillä pönöttäessä uskoin sen olevan kyllä sijoituksemme, mutta niin vain me sieltä ekaksi kipitettiin  ja VSP:nä kera sertin lähdettiin. Vähän oli voittaja olo kun ei ihan uskottu että päästäisiin valiohakemusta rustaamaan, mutta siellä ne nyt on kaksin kappalein vahvistettunakin jo kunhan kerkee suomenkin tietokantaan. 

Toisen päivän kisoihin lähdettiinkin sitten löysin rantein ja eipä siitä paljoa kyllä jäänytkään käteen. Sisulle EH 1. Viiville EH 2. ja Aava ERI 1 SA PN2 (sertin ois saanut, mitä ei tarvinnut). George Schogol, Georgiasta oli tuomarina.  Samaisena sunnuntaina kisaamassa oli myös Taiga (Pv Whiskey) kiitos ystäväni Laura & Tuuli jotka tämän mahdollistitte. Keuruun ryhmänäyttelyssä oli tuomarina Hannu Talvi, osanottajia vain kymmenkunta mutta sitäkin tiukempi tuomarointi, Taiga pääsi pian kotimatkalle eri 2. tuloksella.

Kun reissusta oli selvitty hädin tuskin niin johan koitti Helatorstai ja pakatiin jälleen perhematkalle, harvinaista herkkua niin harvoin miehet nykyään mukaan lähtee, mutta niin vieteltiin aurinkoinen mukava päivä Kangasniemellä ja käytiin jopa ulkona syömässä muuallakin kuin makkarakiskalla. Tällä kertaa emme saaneet edes perheriitaa teltan pystytyksestä (ei otettu sitä mukaan). Kehässä meillä oli vain Taiga, Viivinkin piti mennä mutta en sitä kehdannut kyytiin hakea. Taiga  selvisi mummokolmikosta voittajana paras narttu kehään, jossa sijoitus lopulta kolmas ja vsp-veteraanina kotimatkalle, Tuomarina oli Perttu Ståhlberg.

Seuraavat kehät onkin sitten Tuurissa, sitä ennen paimennellaan Tahvon kanssa taas lampaita ja nautitaan lomasta Hugon ja koirien kanssa, isännän puskiessa duunia. Hyvää toivonmukaan jo kesäistä kesäkuun alkua kaikille! 

ps. liitän kuvat arvosteluista kuvakansioon kunhan kerkeän, voi sitten arvailla itse mitä niissä lukee tai miten ne suomennetaan (Virosta saadut). 

3. kesä, 2019

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko