Kuulumisia

Moikka,

Piipahdimme päiväseltään Erkkarissa Vermossa kun en harmikseni töiden takia päässyt lauantaina kokoukseen ja sunnuntainakin piti rientää yöksi suoraan töihin. Noh varsin järkevä esityshän sitä oli nuijittu uudeksi PEVISA:ksi (= perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma) rodullemme, pennutus ikärajan nosto (22kk nyt) ja jälkeläismäärän katto, ei voi olla huonoksi rodullemme. Jonkin verran se on aiheuttanut  eripuraa, toivottu on ihan  koko PEVISA:n poistoa, rankkaa kiristämistä kuin vankkoja soraääniä vastaan jälkeläismäärä kattoa. Aina onitsellä vaihtoehto tehdä paremmin kuin alin vaatimus, se että on puututtu pahimpiin ylilyönteihin on ihan hyvä asia!

Vermossa meillä oli tuomarina Veli-Pekka Kumpumäki, ihan uusi tuttavuus, kerran tainnut aikaisemmin tuomaroida lapinkoiria. Kokemattomuudesta kuuluikin perään vähän palautetta ettei osannut ottaa rodun kirjoa vastaan vaan jakeli hylkäyksiäkin urakalla. Surullista kyllä että paimensukuiset lapinkoirat tästä kärsi eniten ja kun olivat erkkariin vaivautuneet näytille niin ei varmasti mieltä ylentäneet tulokset ja kun olisi tärkeää että saataisiin koko rodun kirjo jatkossakin näytille niin nostaa kynnystä jos hylkyjä vain jaellaan. Erkkarit olisi kyllä oivat paikat tulla harjoittelemaan rotua ensin. 

 

Viivi (U. Flinko Rimpivihvilä) 

JUN EH

"Narttumainen, hyvät mittasuhteet. Voisi olla luustoltaan vahvempi. Ikäisekseen hyvä runko. Stoppi voisi olla voimakkaampi. Turhan haja-asentoiset korvat. Hyvä ylälinja muuten mutta turhan luisu lantio. Häntä voisi olla korkeammalle kiinnittynyt. Hyvä karvapeite ja sen laatu. Liikkeessä ylälinja pettää."

Aava (U.Unarin Unelma)

VAL EH

"Kesäkarvassa sitetty, niukasti kulmautunut narttu, jolla riittävä luusto. Hyvät mittasuhteet. Pää saisi olla kauttaaltaan täyteläisempi ja korvat pienemmät. Hyvä ylälinja ja häntä. Liikkeet saisivat olla vapaammat ja ulottuvammat."

Taiga (PV. Whiskey)

VET ERI 2.

"Hienossa kunnossa. Voisi olla rungoltaan hieman lyhyempi. Hyvä vankka luusto. Hyväilmeinen nartunmainen pää. Kaunis ylälinja. Hyvä häntä & karvapeite. Liikkuu ikäisekseen hyvin."

Kiitos Laura ja Heidi kun tulitte seuraksi ja ihana oli nähdä Tahvon lasta 6kk ikäistä Minniä -toivottavasti näemme taas 

26. maalis, 2019

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko