Kuulumisia

Morjensta helteeseen,

Meillä oli pienimuotoiset treffailupäivät 14 ja 15.7 -vilkas kesäviikonloppu joten osanottaja joukko ei ollut kovin suuri mutta mukava oli nähdä ketä nyt paikalle kerkisivät ja Aavan sisarukset huikeasti osallistuivat yhtä lukuunottamatta Laukaan näyttelyyn. 

 Saimme viimein sen kasvattaja ryhmänkin esitettäväksi 

 -kiitos paljon kaikille treffailijoille ja kehissä käyneille! Mietitäänpä uusia treffailu juttuja syksymmälle...

Kehissä meillä oli:

Metka (U.Muotkan Metka) JUN EH 3.

"Parkki. Keskikoinen, mittasuhteilaan hieman pitkä. Kevyt, oikealinjainen pää. Tiivis runko. Hyvät kulmaukset. Raajaluusto kehittyy vielä. Turkki ei parhaimmillaan. Hyvä liike & luonne. Haukahtelee kehässä."

Rekku (U.Vuotson Vonkale) NUO EH 1. 

"Parkkinruskea. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Voimakas tyyppinen. Hieman kevyt, komea pää. Hyvä runko & raajat samoin turkki ja häntä. Hyvä liike & luonne."

Tahvo (U.Trolli-Peikko) VAL ERI

"Musta vaalein merkein. Mittasuhteiltaan oikea. Hieman kevyttyyppinen. Hieman kevyt komea pää. Raajaluusto saisi olla vankempaa, muuten erinomainen runko & raajarakenne. Hyvä turkki & häntä. Hyvä liike, rauhallinen luonne."

Aava (U.Unarin Unelma) JUN Eh 4.

"Parkinruskea. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan hieman pitkä. Vielä kevyt tyyppinen. Kevyt, oikealinjainen pää. Hyvä runko & raajat. Turkki ei parhaimmillaan. Hyvä häntä, liike & luonne." 

Kaja (U. Angelin Akka) NUO EH 2.

"Riistanvärinen. Keskikokoa selvästi korkeampi. Mittasuhteiltaan oikea. Oikea linjainen pää. Erinomainen runko & raajarakenne. Turkki ei parhaimmillaan. Hyvä häntä, liike & luonne." 

Helinä (U.Helinä-Peikko) VAL ERI 1. SA (pn kehässä 5.)

"Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt, kaunis piirteinen  pää. Tiivis runko. Hyvät kulmaukset. Raajaluusto saisi olla vahvempaa. Turkki ei parhaimmillaan. Hyvä häntä. Hyvä liike & luonne."

Taiga (Pv Whiskey) VET ERI 2. SA PN 2.

"Musta vaalein merkein. Keskikoinen, mittasuhteiltaan oikea. Voimakastyyppinen. Kaunis piirteinen pää. Erinomainen runko & raajarakenne. Hyvä turkki & häntä samoin liike & luonne." 

Ukkolapikkaan kasvattaja ryhmä KP 2.

"Ryhmä muodostuu kahdesta eri pentueesta. Kahdelle laatuarvostelu eri kahdelle eh. Ryhmässä havaittavissa hyvät rakenteet ja päät. Kaikilla myöskin hyvä karva ja tasapainoiset luonteet. Kaikilla hyvä liike. Onnittelut kasvattajalle. " 

-kiitos paljon meidän apukäsille, händlereille ja ennen kaikkea kasvatin omistajille, ilman teitä ei tämä ei olisi mahdollista! 

Taimet ne kasvaa ja pian on ekat rokotukset edessä (12vkoa) muistakaahan madottaa ennen sitä! 

Lämmintäkin piisaa kerrankin, useammalle jo liikaakin. Lenkkeilyt ja riehumiset kannattaa ajoittaa aikaisin aamuun & myöhemmälle iltaan/yöhön ja asfaltti varsinkin on polttava vielä vaikka ilma jo viileneisikin jos joutuu sellaisten kautta kulkemaan. Autoillessa toivon mukaan kukaan ei jätä koiraa autoon se 5min on jo liikaa tässä helteessä. Muutenkaan jos ei ilmastointia ole ei kannata koiraa huvikseen paahteessa kuskailla. Jos koira tykkää on mukava käydä vedessä kahlailemassa/uimassa, mutta muistettava että tarkistettava vesi aina ensin  sinilevän varalta, se on tappavaa myrkkyineen ja jo kukkineen pois näkyvistä hävinneen levän myrkyt säilyy vedessä päiviä ja oma tressinsä löytää paikka jossa saa koiraa uittaa (yleisillä uimarannoilla kiellettyä), ja tarkistaa ettei ole lasinsiruja yms terävää vaarallista muutakin kuin levä vedessä. Selälle laitetut märät pyyhkeet kuumenee nopsaan ja kastelu muutenkin hyödyllisempää vatsapuolle. Viilennys alustojakin voi kokeilla, meillä ne ei ole saaneet kovin kannatusta laumassa, puhaltimet sen sijaan toiminut paremmin. Viilennysalustan voi näppärästi askarrella kylmäkalleista ja kosteasta pyyhkeestäkin tarpeen vaatiessa. Koirille voi laittaa myös omat jäätelöt pakkaseen esim piimästä, sekaan vaikka jauhelihaa mausteeksi. Tärkeintä on että raikasta juomavettä on saatavilla koko ajan ja oleskelu paikka varjoon ja muistaa nautiskella itsekin lekottelusta kun se vain mahdollista.  

24. heinä, 2018

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko