Kuulumisia

Heipähei...

Meillä on ollut muutamat kehät joista tuloksia on päivittelemättä eli siirrytäämpä suoraan asiaan:

Aavan kanssa käytiin Keski-Suomen kennelkerhon mätsärissä treenaamassa kehiä varten ja isojen pentujen punaisten 3. oli lopulta sijoitus -tuomarina toiminnut kasvattaja kehui valinnoissaan painottaneen hyvää liikettä ja nätistihän tuo neiti siellä esiintyi emäntä vaan ei meinannut hokasta että päästiin jatkoon kun niin keskittyneenä omaan treeniin vain torotettiin. 

Muuramen ryhmänäyttelyssä meillä oli edustamassa Helinä sekä Ukko -Aava härväs turistina kiitos kovasti Mia "lapsenvahdille" 

 Ukko pinnisti veteraanien 2. ollen eriomainen, tuomarina meillä oli Leila Kärkäs:

"kohta 10v, hieman kapea kallo, kauniit tummat silmät. Hyvin karvoittuneet ja asettuneet korvat. Hyvä kaula, ylälinja ja häntä. Sopiva rintakehä, tasapainoisen sopivat kulmaukset ja luusto, sivuliikkeessä voisi olla enemmän voimaa ja ulottuvuutta, kapea takaa ja edestä löysä,hieman niukka mutta oikea laatuinen karva, miellyttävä käytös. "

-jotenkin en tunnistanut koiraani liikkeen arvostelusta ja jäi mietityttämään miten siellä tuli teputeltua kun Ukko ei varmasti ole ainakaan takaa kapea, löysä voi olla oikea termi kuvaamaan hiukan heittävää askelta edessä mutta sivu askelluksessa varmasti pituutta ja näyttävyyttäkin löytyy sen verran kovaa meidän papparainen ravaa lenkillä pyörän edelllä että jotain voimaa varmasti siinä täytyy olla että minä saan veivata että perässä edes pysyn. Ukon kansa ei voi mennä parina kuin pitkä koipi Saaga joka pysyy samassa vauhdissa, tosin sen askellus on vaatimattoman näköistä mutta noh tehokasta -mikä se sitten on se hyvä? -mielenkiintoisia nämä... mutta tulos erinomainen niin mikäs siinä. 

Helinä sen sijaan yllätti ja sen takaliikkeitä on ahtaaksikin väitetty joskus niin näin Leilan arvio:

"Aavistuksen pitkänomainen narttu jolla hyvät tummat silmät. Riittävä kaulan? (pitäisi ehkä olla kallon) vahvuus. Hyvä kuono. Hyvin asettuneet ja hyvin karvoittuneet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja, häntä saisi kääntyä tiukemmin selälle. Pysty olkavarsi. Hyvä takaosa, hyvä rintakehä. Liikkuu hyvin, hyvä karva, miellyttävä käytös." tällä pötkittiin niinkin hyvin kuin Valioiden erinomainen 2. SA,  parasnarttu 3. ja VARA-SERTI  

Seuraavana päivänä meidän rinneviikonloppu siirtyi Muuramen Riihivuoresta Himoksen maisemiin pentunäyttelyn puitteisiin ja siskon kanssa kehä treffeille ja vois sitä harmitusta kun ois tajunnut ajoissa pyytää myös veljeä mukaan noh seuraavia mahdollisuuksia odotellessa. 

Kehissä siis Aava ja Kaja tuomarina Anneli Sutela:

Aavan arvostelu:

"5kk Hyvä pää & ilme & korvat. Purenta OK. Riittävä kaula. Hyvä ylälinja. Riiittävät kulmaukset ja luusto. Hieman alaskiinnitynythäntä.Sivuliike OK, vielä ahdas edestä ja takaa."  

tällä pötkittiin PEK2. sijoitukseen (pentujenkilpailuuokan 2.) -ja keskenhän tuo on katsotaan rauhassa miksi kehittyy...

Kajan arvostelu:

" 5kk Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvä pää & ilme & korvat. Purenta OK. Hyvä ylälinja. Olkavarsi voisi olla pidempi. Hyvin kulmautuneet raajat. Riittävä runko & lusto. Hyvä häntä. Liikkuu hyvällä askeleella, hieman ahtaasti takaa." 

ja tällähän liikenki PEK1. ja KP (kunniapalkinto) ja ROP-pentu (rodun paras pentu) 

 -paljon onnea Kaja ja kajan perhe! 

Meillähän oli todellakin hyvin tyypillinen treffikeli... -joko tänä kesänä on satanut runsaasti tai meillä on vaan tapana aina sateella nähdä 

 Toivottavasti joskus ois vähän vähempi kuraiset  treffailut -niitä suunnittelemaan 

Sitten olikin viikko huilia ja uusi rypistys lähikisoihin jälleen Äänekoskelle ja kehiin mukaan Helinä ja Ukko jälleen. 

Tuomarina hääri Paavo Mattila ja tällaista hän totesi Helinästä tällä kertaa:

"Kaunis narttu. Kaunis, ilmeikäs pää. Hyvät korvat. Kaunis kaula, erinomainen runko.
Sopusuhtaisesti kulmautuneet raajat. Kaunis turkki.
Häntä saisi nousta liikkuessa enenmän. Hyvät liikeet. Miellyttävä käytös." 

Valioiden  erinomainen 4. SA irtosi tällä 

 -viime näkemän oli vissiin kehäkunto ja esiintyminen löytynyt. Hännillehän me jäätiin pn kehissä paljon oli kauniita narttuja paikalla, mutta todella hyvä mieli arvostelusta. 

Ukkon kanssa jänskätti mennä edellisen arvostelun jälkeen ja tietäen että Paavo on tarkka liikkeistä ja kaverin upeasti liikkuva muun rotuinen oli saanut kylmää kyytiä... Pienen blondin kanssa toki on aina jännää mennä 

 -vaan näin Paavo Ukon arvio:

"Kaunis veteraani. Hyvänmallinen, kaunisilmeinen pää. Hyvät korvat. Erinomainen kaula. Sopusuhtainen runko. Erittäin hyvät raajat. Turkki vielä erittäin hyvässä kunnossa. Erittäin kaunis häntä. Liikkuu & esiintyy hyvin." 

Veteraanien Erinomainen 1. SA ja Parasuros 3. ROP-VET (rodunparas veteraani)

-meidänhän tarvis jäädä sitten odottelmaan loppukehiä, onneksi omakin kehä oli jo reilusti iltapäivin niin ei keritty pitkästyä eikä ihan jäätyä pystyyn vaihtelavan kuurosateisessa kalseassa syyssäässä. Kunnia kierros vedettiin -hups "islanninlammaskoirana" 

 -kiitos nauruista vaan meidän reippaalle kuuluttajalle joka korjasi kyllä ja pahoitteli miten hämääntyi väristä vaikka olisi meidät pitänyt tuntea 

 ps. -Markolle terkkuja ja kiitos paljon avusta äidilleni 

Meitä hellitäänkin urakalla kun seuraavatkin kehät on ihan lähellä se olisi nimittäin jo Jyväskylän KV:n vuoro, sinällää harmi kun jo niin aikaisin kun ei penskat sinne vielä pääse mutta eiköhän tuota keritä. Paimennuksessa tähtäämme treenaamaan esikoetta varten jospa me sinne päästään ja vielä läpäistäänkin joskus. 

18. syys, 2017

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko