Kuulumisia

Hellou...

Vaihteeksi kuulumisia, niin hyviä, kuin ei niin hyviä. Pieneen aikaan on mahtunut sydämmen tykytyksiä joka lähtöön. Sellaistahan se on elämä ylä- ja alamäkiä, niin myös koiraperheen arki haasteineen.

Tässä jo vitsailtiin kun toviin mitään sattunut ja nyt rampattu eläinlääkärissä niin että voisi kanta-asiakas kortia kysyä. Kaikki alkoi Hellusesta joka oli järsinyt vähän omiaan ja sai suolistotulehduksen, sitten lapsen (Hugon) vahdille sattui "pikku vahinko" ja pojat pääsi yhteen, eikä siitä mitään hyvää seurannut, hammasoperaatio yhdelle ja jalostuspäivän kehät väliin. Suurempi oli tuska toisen reppanan puolesta, joka nyt tosin onnessaan vöyhötti juoksu nartun perään eikä kipua näyttänyt, vaikka sattuikin. Olihan se emännänkin moka että tyttöjen päälisiä kinaavat pojat voivat samassa taloudessa asustaa ja joku ketjussa voi pettää niin että vahinko voi sattua... -inhimillinen virhe iski! 

Olin toki Kuopiossa kannustamassa kasvatti tyttöä Saanaa ja moikkamassa ystäviä sekä sukuloimassa perheellä. Saanalle napsahti Tuula Prattin syynissä "erittäin hyvä" -arvosana. Erinomaisesti esiintyi ja nätti tyttö, vähän voisin purnata arvostelusta, mutta ylpeä olen Saanasta ja emännästä hienosti meni, arvostelulaji ja se ei nyt parempaa riittänyt. 

Niin siinäpä kun jo tarpeeksi märehditty ja mietitty miten estää täysin turhat onnettomuudet niin eikö Taiga tule kipeäksi. Vielä illalla normisti käyttäytynyt ja syönyt tyttönen on aamulla kipeän oloinen ja hutera, ruoka ei maistu ja seisoi vähän selkä köyrylä, selkeästi kipeän näköisenä. Eikun kuumetta mittaamaan -se on se tärkein aina kun narttuja taloudessa, jotka vähääkään kipeälle vaikuttaa. Kuumetta 40,1 ja eikun kiireesti soittamaan eläinlääkäriin, koska saadaan tulla, pieni toivo vielä että olisi vain virtsatie tulehdus koska pissaa pääsi jo matkalla aamulla ulos. Epätoivoista potilaan seurailua ja lääkäriajan odottelua, potilas oli jopa virkeämmän oloinen odotushuoneessa, mutta ensi töikseen otettu ultra kertoi karua kieltään. Pahin pelko oli käynyt toteen -sisäänpäin vuotava kohtutulehdus. 

 Siinä vaiheessa Taiga tarvisti kiireellistä leikkausta ja itkuinen emäntä halia -molemmat hoitui kiitos Hiskinmäen väelle! 

Taigan juoksut oli vasta tulossa joten ei tyypillinen ajankohta kohtutulehdukselle ja vasta oli tyttö terveeksi tutkittu papa-kokeella ja ultrattu kohtu rakkuloiden varalta. Niin ne tilanteet muuttuu! Odotimme juoksuja toivoen viimeistä mahkuja kokeilla astuttaa, ei tarvinnut sitä enää miettiä, kunhan Taiga saataisiin kuntoon. Lääkäri lupasi soittaa jos jotain tulee leikkauksessa ja odottelimme nouto aikaa tyttöä kotiin, juuri olin vasta ystäville kuulumisia laittanut että kaikki ilmeisesti ok kun ei ole kuulunut -soi puhelin. Lääkäri soitti että halusi kertoa itse, se tärkein uutinen Taiga oli siinä vieressä jo istumassa ja virkeä, mutta oli saanut sydänpysähdyksen leikkaus pöydällä ja oli jouduttu elvyttämään. 

 -en voisi olla kiitollisempi osaavalle eläinlääkärin henkilö kunnalle, sille hoitajalle joka seurasi sykkeitä ja lääkärille joka aloitti elvytyksen heti. Taigan sydän sykkii meille kaikille vahvasti 

Elämäni rankkoja hetkiä -osa noh onhan noita aina liikaa! Niin kovin rankka olisi menettää niin rakas ystävä!

 Hirveä päivä, mutta se on nyt takana ja eihän se toki niin helpolla, haava vuoti kudosnestettä reippaasti ja eikun takas lääkäriin, ettei vain ole haava tyrää... no onneksi ei siihen lopulta ollut viitteitä ja tänään saimme lääkäriltä huojentavan arvion -ei hätää, hyvin on parantumaan päin haava, ei tarvitse olla huolissaan! Ne ei toki olleet ainoat hyvät uutiset, Saaga ultrattiin tiineeksi n.3 pentua bongattiin, samoin kuin viimeksi 

 Ailun ja Saagan lapsosia eli -Ukkolapikkaan Lapin-pentuetta jäämme nyt odottelemaan innolla! Toivottavasti saamme monta ihanaa pikku pörröä, ihania ihmisiä on jo niitä odottomassa! 

Siinäpä ne kuulumiset tällä erää, jatkoon jännätään saammeko molemmille pentueille Peikot ja tulevat Lapin-pennut statukset suoraan pompeen, pra:n lisäksi, -tosin se dm-testi kummittelee uutuuttaan, joten niitä testailemme sitten myös Sisulta "Peikkojen" iloksi 

 -Luustokuviin on varattu aika Tahvolle ja Helinälle ja toivon että sisarukset myös kävisivät ja jeesiä niissä asioissa saa minulta anytime! Pistäkää viestiä! Samoin myös Lapin-pentueesta kiinnostuneet varauslista täyttyy, ottakaahan yhteyttä! Molemmat vanhemmat onnistuu tavata ja itse olen kovin innoissani pentueesta -noh niinkuin pitääkin 

 -Mukavaa viikonloppua Ukkolapikkaan jengiltä! 

ps. se loppu kevennys tällä erää että kaikki hengissä 

17. helmi, 2017

0

Minna 19.02.2017 19:25

<3 niimpä!

Helena 19.02.2017 19:01

Nyt kaikki hyvin, se on pääasia <3

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko