Kuulumisia

Hyvää joulun odotusta kaikille...

Terveisiä Tampereelta ja Helsingistä tämä mamma reissusi viimeviikolla urakalla. Tampereellä kävimme itsenäisyyspäivänä perinteisessä ryhmä näyttelyssä joka tällä kertaa olikin järjestetty mukavasti messuhallissa jossa oli kivasti tilaa ja lämmintä verrattuna aikaisempien vuosien hevosmaneesissa järjestettyyn. Oma jengi jäi kotiin kun en tohtinut ilmoittaa ilman työvuoroja ja Helinän oli luvannut Tuuli viedä mukanaan mutta pääsinkin itsekin mukaan. 

Kirpakan pakkasen saattelemina vietimme mukavan päivän tuttuja moikkaillen ja viihtyen Tampereella, Tuulin pojat menivät erinomaisesti olipa Viljo rodun kaunein peräti -onnea heille. Helinä ei loistanut kun juurikin paria viikkoa ennen kehiä alkoi karva pöllytä irti ja niitä jäikin melkoinen tukko lavuaariin kun menin vielä pesemään tyttösen. Arvosanaksi kuitenkin erittäin hyvä ja valioiden 2. (eipä niitä enempää ollutkaan). Päivälle tuli mittaa kun ryhmien jälkeen starttasimme vasta kohti Jyväskylää ja niinhän sinä kävi että dieselini totes että starttaappa kevväämmällä... -eipä tuossa kotiin päästiin ja autokin hoitui ajoissa kotiin ennen seuraavan päivän työvuoroa. 

Helinä VAL EH 2. Jetta Tschokkinen 6.12.16 Tre Rn

Hyvänkokoinen, mittasuhteiltaan pitkä, hieman kevytpiirteinen narttu. Oikeat pään linjat, mutta pää saisi olla täyteläisempi. Hyvä kaula. Niukasti kulmautunut edestä, hyvin takaa. Runko voisi olla tilavampi. Hieman alaskiinnittynyt häntä, jota koira kantaa löysällä sirpillä. Tänään niukassa karvassa. Liikkuu hyvällä askeleella.

Lauantaina olikin sitten vuorossa Helsinki, kyyti suunnitelmat kerkisi muuttua monta kertaa ja lopulta ei auttanut kuin starttailla itse kohti etelää. Matkaseuraksi onneksi löytyi pari koira emäntää niin olihan meillä vallan lystikäs reissu. Koirakin tosiaan oli mukana Tahvo ja pikkasen emäntä päästeli ärrä sanoja kun tajusin että karvat on irtoamassa siltäkin vaikkei ne vielä ole kesän jäljeltä palautuneetkaan loistoonsa. -kuka noille kertois että se on talvi nyt ja kesä lämpösiin on pitkä aika, kun jo omistakin koirista 3/5 villat pölisee... 

Tahvon kanssa astelimme pelonsekaisin tuntein kehiin olihan tuomari tunnettu tieukkuudestaan ja niinhän siinä kävi että edellisen kerran vikalista oli vain pidentynyt ja arvosanaksi niin ikään valioissa erittäinhyvä.

Tahvo,VAL EH 10.12.16 Helsinki Winner Tapio Kakko 

Hyvät uroksen mittasuhteet. Saisi olla hieman voimakkaampi luustoltaan. Oikean muotoinen pää. Pyöreät silmät, kookkaat korvat. Saisi kulmautua voimakkaammin edestä ja takaa. Pysty lantio. Hyvä karvanlaatu, pohjavillaa voisi olla enemmän. Riittävän ylös kiinnittynyt häntä. Saisi liikkua hieman pidemmällä askeleella, kapeat takaliikkeet. Hyvä luonne.

Ei sentään ollut lihava josta taisi tulla huutia jo puolelle porukalle (emäntää ei laskettu). Tulipahan käytyä isolla kirkolla on ne kuitenkin hieno päätös näyttely vuodelle aina kun pääsee. Mikä parasta näkee koirakamuja runsainmitoin. Ehkäpä ensivuonna pidemmällä kaavalla koko perheellä reissuun. Noh sitä ennen kerkeää kaikkea muuta joten turha vielä tuonne haikailla. Jahkas nyt olisi joku turkissaan että pääsisi pian taas kehiin. 

Tosiaan joulu sieltä jo kolkuttelee ja vuosi rientää loppua kohden joten touhukkasta joulun alusta kaikille ja palataan taas... 

13. joulu, 2016

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko