Kuulumisia

Hei vaan kaikille...

Viimein ehkä saan tämän kuulumis päivityksen valmiiksi kun ensin niin kuumeisesti olen odotellut ultraa ja sen jälkeen odotellut hetkeä kun meidän pieni viipottaja poika olisi iskän vahdittavana tai nukkuisi päikyt muutoin kun vaunussa työnnellen, se on välillä sellaista lapsien kanssa.  Vaan niinhän siinä sitten kävi että Taiga vietti iloisen  hurvittelu loman salskean nuorenherran kanssa emännän piikkiin ei vaan pentusia sieltä tuliaisiksi saatu. Harmitus painaa kun kovasti jo odoteltiin pikkutöppösten töminää. Täytyy tässä funtsailla tilannetta mitä tehdään mutta seuraaviin juoksuihin vielä kokeillaan jotain. 

Se on se aika vuodesta kun käärmeet punkit ja muut öttiäiset alkavat viimeistään heräillä joten nyt saa olla tarkkana lenkeillä ettei törmää kyyhyn. Jos käärme pistää koira mahdollisimman liikuttamatta pikaisesti eläinlääkäriin tiputus hoitoon, pahasti hengitysteiden turvotessa ja matkan ollessa pitkä lääkäriin saattaa kyypakkaus tulla tarpeeseen. Muutoin ei passaa antaa kun se rasittaa kyynmyrkyn ohella munuaisia. Sen sijaan ampiaisten yms. pörriäisten puremiin,  jotka turpoaa kyypakkaus on paikallaan käyttää.

Punkkeihin löytyy hyviä karkotteita, liuokset on toimivia oikein käytettynä, pannat vähän huonompia  lapinkoirien turkin takia, karvat tuppaa jäämään väliin ja teho jää siihen jotkut pannat kerää punkit alleen että ihan mitä sattuun yrttivirityksiä ei edes kannata kokeilla.  Molemmista voi saada allergisia reaktiota ja pannasta vaara saada leikkiessä koirakaveri paloja suuhunsa. Meillä mennään tämäkin kesä bravectolla joka osoittautui kyllä myös toimivan karkoittavasti.  Ainakin oli ensi kerta kun yhtään punkkia ei löydetty koirista koko kesänä, yleensä liuoksien kanssa aina muutama löydetty kesässä. Markkinoille on tullut myös toinen suunkautta otettava valmiste. Helppoa ja näppärää voin suositella,  tosin vaatii kipaisun tai kilautuksen omalle eläinlääkärille jossa koira käynyt (koiraa ei silloin tarvitse viedä eläinlääkäriin näytille) joko ostaa sieltä (tulee halvemmaksi) tai puhelin reseptin apteekkiin. 

Sitten on vielä tuo yksi "ongelma" on muka lämmin, eli huolehtikaamme että koirilla on vettä ja mahdollisuus varjoon, turkit harjaukseen ja jos vesipetoja kahlailu on kivaa, eikä sinne tietty kuumimpaan aikaan ole pakko mennä juoksemaan lenkille, asfaltti voi polttaa tassuja. Suomen kesässä ei vielä sellaisia kelejä nähty etteikö normi terve, hoidettu turkkinen pörrö pärjää…  Autoon sen sijaan ei sitten mitään koiria jätetä aurinkoon paistumaan että järki siinä käteen.

Mitäpä muuta meillä on ahkerasti käyty joka viikko paimentamassa ja Tahvo kivasti hiffannu homman jujua, vielä kun emäntäkin kehittyisi :P Silmä tarkastukseen on menossa kuun lopussa jengiä eli päivitellään tarkkeja ja parit missi kisat olisi myöskin tiedossa. Hellunen lähtee siskonsa seuraksi Siilinjärvelle kisaamaan eli sisarustreffit ja Tahvo pääseekin vähän kauemmaksi ihan ulkomaille reissuamaan. Niistä sitten tulos päivitystä tulossa jossain vaiheessa.

Loppukevennykseksi koitin miettiä mitä meille olisi tässä sattunut ja mieleen tuli Tahvo joka otti ritolan karanneen lampaan perään, Tahvo joka pujottautui autosta livohkaan parkkiksella Tahvo joka pyyhkäs Helinän kanssa pelto tarhaan vaikka olevinaan takapihalle aitaan laitoin aamupissille. Eli no se siitä kevennyksestä Tahvo on  varsin liukas liikkeinen näin keväisin ilmojen lämmitessä…

19. touko, 2016

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko