Kuulumisia

Heipä hei...

Jospas onnistuisin nyt muutaman rivin kirjoitella ennen kuin kepo herää ja vaatii seuraa. Tammikuuhan tuossa jo kerkesi vilahtaa paukkupakkasineen. Mikä olikin harvinaisen tylsää aikaa kun vauvvan kanssa ei paljoa ulkona passannut notkua ja eipä noilla yli kolmenkympin pakkasilla kyllä kauaa meidän kainalokaveritakaan ulkona pyörähtäneet saati että emäntä sinne olisi halunnut 

 Olipa siinä kiva syynätä tulevaa säätä kun tunnetusti tammikuun lopulla on paleltu Kuopiossa jonne myös tänä vuonna suuntasimme.

Kuopion jalostuspäiväthän ne tosiaan ohjelmassa oli ja raviradalla palelua odotimme jännityksellä mutta huh niin ne vaan lauhtui pakkaset. Samalla reissulla toki sukuloimme niin koiria kuin ihmisiäkin. Kiitos taas Salosille. Meillä oli matkaan bookattu Taiga joka oli menossa Tuulin kanssa kisaamaan. Tahvo oli mukana sekä Ukko kun pojista jompi kumpi piti arpoa mukaan ja Sisulta jo tippui karvaa. Ukko aloitti aamulla ekana, veteraaneja oli ilmoitettu 11 joten yksin ei tarvinnut kehässä tönöttää.

Tuomarina meillä oli Jaana Hartus ja tuloksena Erittäin Hyvä laatuarvosana:

"Pieni mittasuhteiltaan varsin hyvä veteraani, jolle toivoisin enemmän raajaluustoa. Varsin hyvä ilmeikäs pää. Oikea ryhti. Kaunis ilme. Tyypilliset sivuliikkeet, voisi kokonaisuutena olla aavistuksen maskuliinisempikin."

-sitten odottelimme ja odottelimme ja odottelimme... -muistinko mainita että odottelimme lisää... ja vihdoin Tahvon vuoro kehiin, kello näytti huolestuttavasti sille että kepo herää lounaalle anytime ja kun Tahvon kanssa kokoomista pääsimme Hugohan se sieltä kiljahteli heränneensä. Siinä ei kauaa tarvinnut miettiä kun länttäsin Tahvon Tuulille ja totesin hoida homma -itse kipitin pojan kanssa sisään että pääsi pienimies evästämään. Vähän piti katsoa ettei se Taigan kehä sieltä jo tupsahtanut kun se eteni nopeammin mutta ei ollut hätiä joten Tuuli ihanainen pelasti meidät jälleen kerran. -Iso KIITOS! 

Tahvo Markku Mähönen sanoin: nuorissa Erinomainen

"mittasuhteiltaan oikea, oikea tyyppi, kaunisilmeinen pää, hyvin asettuneet korvat joissa voimakas karvoitus. Hyvä kaula, kapeutta rungossa. Hyvät kulmaukset ja raajojen asento. Kokoon riittävä luusto. Liikkuu hyvällä askeleella sivulta, hieman kapea edestakaisessa liikkeessä. Hieman alaskiinittynyt häntä, vaikka kantaa sen kauniisti liikkeessä. Hyvä karvapeiteen laatu, vaikkei tänään parhaassa. Erittäin miellyttävä käytös."

Kerkesin Hugon kanssa juuri kilpailu luokaa vähän näkemään lähinnä että oli kehässä ja tuli kehästä 

 ja siitä pääsimmekin Taigan pariin. Iloinen ylläri että kun peppu/tassu karvoja huuhtoessani innostuin kastelemaan koko leidin ja kerkesin jo ajatella että noinkohan kannatti -tippuu pian karvat niin eikö vaan pölissyt villat... Varovasti tuput irti eikä turhia pöyhimisiä, se siitä sitten ei tarvitse muita kehiä miettiä talvelle. 

Taiga Jaana Hartuksen sanoin: valioissa Erinomainen ja 4. sija kera SA:n (sertifikaatin arvoinen) 

"pitkälinjainen, keskivahva narttu, jolla eritäin kaunis ryhti. Sopiva raajaluusto täyteläinen runko. Hieman pitkä lanne-osa. Varsin voimakas pehmeälinjainen pää. Pyöreyttä silmissä myös hieman vaaleat. Erittäin tyypilliset, kevyet liikkeet. Karvapeite ei parhaimmillaan."

Parasnarttu kehästä ei tarvinnut Taigan kauaa pyöriä joten meidän reilu 5h pyöriskely raviradalla tuli päätökseen ja kotia kohti. Kiitos Tuulille Taiga oli niin edustavasti kehissä. Kumma kyllä mua ei edes palellut 

 varpaat ihan vähän vinkkaili että viilenee mutta ei kerinnyt nekään ikijäähän -varsin kummallista tai sitten vain oppinut varustautumaan. -tästä onkin pakko poiketa sivuraiteelle somen ihmeelliseen maailmaan ja koiranäyttely ryhmän keskusteluun mitä kehiin päälle. "no kaikki mahdollinen millä pystyy vielä juoksemaan" 

-suurinosa kun ei edes tajunneet että nuo arktisemmat rodut vetää talvellakin kehänsä usein miten ihan pihalla... 

Hukan (Hukka-Peikko) kanssa saimme treenailla vähän tässä taannoin myös, oli kiva nähdä komeaa poikaa jospas pian uusiksi. Karvat kun nyt tuntuu tippuvan koko jengiltä niin näyttely rahoille onkin parempaa käyttöä ja pitkä ikäinen haave toteutuu ja pääsemmekin testaamaan onnistuisiko meiltä lammaspaimennus 

 -joten todennäköisesti hassun hauskoja  päivityksiä tulossa 15.2 jälkeen... Muihin kuulumisiin kait voi lisätä että Taigan päänmenoksi on punottu taas juonia -saas nähdä miten toteuttamisen laita. -Mukavaa laskiaissunnuntaita kaikille meidän mäenlaskut sujui potkuri valjakoilla. 

7. helmi, 2016

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko