Kuulumisia

Tösös...

Saimme tässä mukavia vieraita kun Kuopiosta päiväämme tuli piristämään Riina Lukan kanssa. Luksuttimelta meni kyllä ihan pää pyörälle meidän tytöistä ja hurmioitunut pörhöpoika ei tiennyt kumpaa vahata kun molempiin kainaloihin olis daamia riittänyt. Taisivathan nuo tytöt vähän "lämmetä" liehittelyistä ja poika sai korvilleenkin sujuvasti kun  leikit lipsahti tungetteleviksi... -Kiitos Riina käynnistä oli ihana nähdä!

Meillä tässä elettiin myös hieman haikeita hetkiä (lue emäntä eli) kun kaikki hehkuttivat messareihin (voittaja näyttelyt helsingissä) menosta... Tästä hauska tilanne komiikka kun facea syynäsin ja siinä parhadin kun joku pesi koiria lähtöä varten että "määki haluun" -isäntä totes hyvin lakonisesti että "pääsenhän tuone" -pesemään koiria! -noh ei se ihan sama asia 

 Lohduttelin itseäni että pääsen kehiin vielä pikkasen piipahtamaan kun Ukko oli ilmoitettu Tallinan Joulu showhun, epäviralliset kisathan ne pennuille junnuille ja veteraaneille mutta kehät kuitenkin. Noh eipä tarvinnut sitten ilakoida siitäkään pojat ilakoi ihan meidänkin puolesta sen verran että tältä emännältä meinasi usko jo mennä. Eikä kyseessä todellakaan meidän taistelevat virtaset vaan veteraani lapsenlapsensa kanssa, -kuppi nurin ja toiselle tassuun haava. 

 Siinä sitten epätoivoisesti eläinlääkäriä soittelemaan neljän jälkeen perjantai iltana -onneksi Hiskinmäki vastasi vielä ja tassu näytille -tikkejä oletin saavan. Tikkejä ei sitten eläinlääkärin mielestä tarvinnut vaan ahkeraa hoitoa ja ab-kuuri. Jouluaskartelua tuokin putsata tassua, suihkia hopeasprayta (HYALOsilver) ja väkerrellä pakettia päivittäin -rusettia en kyllä laittanut!

 Se siitä kehistä Ukko lähti kuitenkin reissuun mukaan kun ei raaskinut tassun hoito härdelliä ulkoistaa hoitajille vaivaksi ja eihän tuolla väliä missä makoili tassunsa kanssa kun pakolliset pissalla käynnit oli vain sallittu. Näyttelypaikallakin toki piti piipahtaa hakemassa  eläinlääkäriltä madotus kuntoon ja leima passiin ja nuuhkia kisailu ilmaa... Siinähän tuo reissu meni mukavasti lapsen ja tassupuolikoirankin kanssa vaikkei kehiin päästykään. Molemmille (kuten itsellekin) kelpasi hotellin lakanat kellimiseen. 

 Tassu on kyllä parantunut hyvin ja pitäisi olla kunnossa seuraaviin koitoksiin ja pojatkin onneksi mahtuu samaan samankatonalle...

No nyt kun ollaan päästy näinkin positiivisiin asioihin niin  muutama sananen lisää eli mikäs muukaan se jyllääkään kuin flunssakausi. Niin ihmiset kuin koiratkin pärskii nyt urakalla... (KOP* KOP* onneksi ollaan itse vielä säästytty) Rokotteet puree osaan pöpöistä muttei estä taudin saamista ja missä paljon liikkuu koiria sieltä voi myös taudin saada tai tuoda tullessaan itse. Valitettavaa on että näyttelyihin on tuotu sairaita koiria, toki sen taudin voi saada myös oireettomalta kantajaltakin mutta helpommin jos joku yskii päälle. Samoin koirapuistot yms. yleiset koirien ulkoilu paikat on helppoja paikkoja saada tauti. Eli muistakaas varoajat jos sairastutte  ja vältellä kipeiden kanssa "ihmisten ilmoja" ja jos jollain tiineitä emoja, pentuja tai jollain tapaa sairaita ja vanhuksia  niin ei kannata riskejä ottaa -voi olla hengelle hupaa... Lepoa ja hoivaa potilaille kyllä sitä kerkeää myöhemminkin harrastaa! Niin ja myös nenäpunkkeja liikkeellä että tarkkana onko kumpaa vai peräti molempia jos koiruus alkaa niiskuttamaan.

Tässä on elelty mukavaa, kiireistä tohelluksen täyteistä joulun alusta ja ilman mitään tressiä paukasin vasta joulukorttejakin postiin ja no miten se koiriin liittyy no tottakai siten että se on eräänlainen projekti napata koirista edustava jouluinen kuva korttia varten, ehkä siksi viimevuonna tyydyin piirtelemään 

Omat koirat osaavat kyllä kohtuudella posettaa -tottuneet että sievässä rivissä nököttämällä voi saada herkkuja. Mutta sepä ei olekaan niin saletisti natsaa kun lisää elementtejä kuviin kuten joulukrääsää... Koitappa siinä viretellä pipoa toiselle päähän niin joku kerkeää jo kyllästyä ja hävitä paikalta, kun saat sen takaisin on pipo jo tippunut. Noh ensinhän lavastat krääsät paikalleen ja korjaat muutaman kerran tipahtaneen verhon ja siirtelet valoja ja toteat että kuitenkin ne on väärässä paikassa ja liian pimeää sittenkin. Vinkki numero yksi vähennä liikkuvia osia vaihennä koiria ja vaihda koira vauvvaan -virhe! -Ensin kerkeä muksu pillastua ja kun hoidan pikkunälän pois imettäessä kerkee rekvisiitat rapista ja loput koirat kömpiä sängynalle... noh sitten saat taas kaikki paikalle takas ja  toteat että vauvva kerkesi kyllä jo nukahtaa... Vinkki numero kaksi pyydä mies apuun -virhe miten väännät rautalangasta rautakangen innokkaalle isännälle mitä sen pitää tehdä. Vinkki numero kolme ota kuva pelkästä pehmo porosta -toimii!!! 

Hyvää joulun odotusta kaikille ja muistakaahan ettei kaikki jouluherkut ole kelvollisia koiran herkkuja eikä kannata "syöttää" aattona jäähtymään jätettyä kinkkua karvaisille -voi tulla kiire hankkia uusi 

 -tästä ei ole kyllä lapikkaiden kanssa kokemusta -VIELÄ! -mutta koska näppärät varkaat sarjassamme jatkui meillä Taigan varastaessa Ukon särkylääkkeet kaapinpäältä niin kaikki on mahdollista ps. minulta saa kyllä oksetus ohjeen anytime!

19. joulu, 2015

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko