Kuulumisia

No niinhän siinä vaihteeksi kävi että onnistuin söheltämään ja hukkasin jo lähes valmiin kirjoituksen ja uudestaan aloittamin ei meinannut sytyttää... 

No meidän tärkeimmän kuulumiset oli antoisa Turun reissu mukavassa porukassa. Lämmin kiitos jälleen kotivahdeille ja Ukon hoitopaikalle. Seuraava reissu onkin jo tiedossa 

Turussa oli lappalaiskoirien vuotuinen kevät näyttely jonka yhteydessä kokoustetiin ja treffattiin muuten lappalais väkeä. Matkassa oli Taiga jolla oli "hieno irtokarva irokeesi" selässä. Helinä joka ei paljoa karvattomampi voi olla enää ja Tahvo meidän pieni mussu. Launtaille olimme bookanneet itsemme Turun kansainväliseen näyttelyyn jossa tuomarina Leila Kärkäs. Meille sieltä ei herunut kuin kokemusta mutta onnea Team Peikkovuoren piltuuseen kannustus joukoilta. 

Taiga VAL ERI 4.

Erinom. tyyppi ja kokonaisuus. Vaaleat silmät häiritsevät ilmettä. Muuten erinom. pää. Hyvä rintakehä ja eturinta. Olkavarsi saisi olla viistompi. Hieman painuneet välikämmenet. Hyvä takaosa. Liikkuu erittäin hyvin. Karva saisi olla arheampaa. Miellyttävä käytös.

Tahvo JUN EH: 

 JUN EH: Iloinen juniori jolla hyvä kallo ja otsapenger. Hyvä asentoiset ja hyvin karvoittuneet korvat. Hyvin topattu kuono. Pysty olkavarsi. Sopivat takakulmaukset. Hyvä rintakehä edestä vielä kapea. Hyvä kaula, ylälinja. Liikkeissä tulisi olla enemmän voimaa ja ulottuvuutta. Melko hyvä karvanlaatu pohjavillaa saisi olla enemmän. 

 

Helinä JUN H

Tänään kovin niukassa karvassa esiintyvä, keskikok. pienempi narttu jolla hyvä pään malli. Hyvät hyvin karvoittuneet ja asettuneet korvat. Hyvt tummat silmät. Oikea päänmalli. Hyvö kaula ja ylälinjä, hännän tulisi kääntyä tiiviimmin selälle. Hyvä rintakehä ja takaraajojen kulmaukset. Edestä niukemmin kulmautunut, liikkeessä tulisi olla enemmän voimaa ja ulottuvuutta. Käytös turhan levoton ja räksyttävä.

-ja minä kun niin ajattelin että kun kerrankin tyttö niin iloisesti esiintyy että häntäkin ylhäällä seisoessa niin en viitsinyt edes haukkahtelua kieltää 

 -no ei sitten ollut sekään hyvä 

Sunnuntaina ei sitten uskallettu riekkua ylimääräisiä kehissä ja Riitta Niemelä totesi tällaista Helinästä:

 

 JUN EH: Feminiininen, hyvät mittasuhteet. Sievä pää ja ilme, hyvä asentoiset hieman kookkaat korvat, hyvä ylälinja. Oikea rintakehän malli, joka saa iänmyötä täyttyä. riittävä luuston vahvuus. Hyvin kulm. takaa niukasti edestä. Kevyet liikkeet. Ei aivan parhaassa turkissa tänään, miellyttävä käytös. 

Taiga: VAL ERI 4. SA

Feminiininen, hyvät mittasuhteet. Sopiva vahvuusaste, hyvät päänlinjat. Silmät saisivat olla tummemmat. Oikea as. korvat. Kaunis ylälinja. Hyvä rintakehän tilavuus. Erinomainen luuston vahvuus. Erinom. takakulmaukset. Kaunis ulottuva liike, joskin ylälinjassa hieman pehmeyttä liikkeessä. Kaunis turkki.

Pojat olivat eri kehässä kuten normaalistikin erkkareissa osallistujia kun aina on paljon, raviradan piha-alueen maastonmuodot olivat hieman oleet haasteeliset ja kehät oli aika kaukana toisistaan, yhtään asiaa ei parantanut että junnukehät meni päälekkäin. Suuri kiitos apukäsille jälleen! Tämä emäntä pinkoi minkä kintuista pääsi Helinän kehistä poikien kehiin ja siellähän ne pojat jo iloisesti rinkiä juoksivat kehässä -en kerinnyt. Yksilö arvostelut sitten hoidin, olin siis saanut houkuteltua mukaan Pyry-Peikon joten kaksipa poikaa sain hädläillä.

Pyry on kaunis ryhdikäs esiintyjä harmi vain ettei ollut sen tätsykän mieleen. Karvoja olisi saanut olla enempi raajoissa joka kuulemma saisi aikaan vehvemman vaikutelman. no niitä ei nyt olluttähän hätään -tuli ne Taigan irtoirokeesitkin harjattua veks... 

 Pirjo Aaltonen, JUN, EH. Kevytluustoinen.Riittävä runko. Vahva uroksen pää. Hyvin asettuneet, suurehkot korvat. Hyvä ylälinja ja häntä. Karva ei parhaimmillaan, laatu hyvä. Riittävät kulmaukset. Korkea etuaskel. Hyvät takaliikkeet. liikkuu ryhdikkäästi. 

Tahvo kelpasi aavistuksen paremmin Pirjo Aaltoselle:

JUN ERI (kilpailuluokassa jäi viidenneksi) 

Ryhdikäs. Sopusuhtainen. Riittävä sukupuolileima. Kaunis vahva pää. Hyvät korvat. Hyvä ylälinja & häntä. Luusto voisi olla vahvempi. Hyvät takakulmat, riittävät edessä. Kapeat takaliikkeet, hyvät etuliikkeet.

 

Onnea kaikille erkkareissa menestyneille!

Meidän päivän iloisin asia oli että treffasimme Pyryn lisäksi myös Niilaa oli ihana nähdä molemmat pojat. Helinällä ja Niilalla  synkkasi paremmin kuin hyvin ja olivat kuin kaksi marjaa ja voi sitä iloa kun leikittiin. 

 ps. pahoittelen aiheutunutta meteliä!!!

Huisinhauska reissu oli  ryhmärämällä ja kiitos kaikille osallisille! 

Mitäpä muuta Eino poika Pv Tsohka piipahti yökylässä ja odottelen innolla ensiviikonlopun rallitokoilu kokeilua -joten kuulumisiin jälleen... 

7. huhti, 2015

0

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko