Kuulumisia

Moikkelis,

Se on taas jonnekin aika vilahtanut. Ollaan saatu nauttia jo kovasti kesäisistä keleistäkin ja palattu taas tänne normi settiin kun keväänjuhla vappu sieltä picnik-koreineen kutsuu 

 -tyypillistä! Räntää on sadellut  ja lämmöstä ei tietoakaan. Saaga mamma koiruus on vetänyt kerällä sisällä lonkkaa, ei karvatonna ole kiva ulkona olla, kun ei kuitenkaan maltais kopissakaan nököttää. Kakaran kanssa painiessa onneksi ei kylmä pääse tulemaan. 

Kevät tuo tietenkin kaksi harmituksen kohdetta. Ensimmäiset punkit ne mitkä ei ole jo jouluna kerinnyt kiusaksi ovat nyt voimissaan. Palstat täyttää kyselyt "mikä olisi paras suoja" -anemiaa mahdollisesti aiheuttava valkosipuli, yrttipannat tai jopa "ostosTV tyypiset hilavitkuttimet, vai ehkä kuitenkin ne "myrkkylitkut" ??? -Tunteella mennään ja ajatus sumenee välillä, kun ollaan taas niin varmoja, että tämä se on ainut oikea! Todellinen vertailu toimivuudesta lienee lähes mahdoton toteuttaa. Mikä tahansa toimii jos nurkilla ei juurikaan pyöri punkkeja. -tuurista kiinni! Ei itseenikään ollut käynyt enen punkki kiinni, ennen kuin sattui se ensimmäinen ja siitä borrelioosi ja kivat lääkekuurit!

Valkosipuli on pieninä määrinä varmaankin ihan tervellistä, mutta jos sitä vedetään jopa teelusikallistakin päivässä, niin voi vaan miettiä, mitä siitä omakin vatsa vain sanoisi 

 -Sinänsä tutkimuksissä käytetyt määrät ovat  kohtuu isoja, mutta ne aiheuttikin jo viikossa muutosta veressä. Toisaalta kyllähän muulla ravinnolla voisi kompensoida tilannetta, mutta niin karkottiko se jotain?

Yrttipantojen ja lääkevalmisteiden suurin ero on se millä tutkimuksillä milläkin vaikuttavien aineiden määrällä/vaikutuksella saa mitäkin myydä. Luontaistuotteiden vaatimukset ovat huomattavasti vaatimattomammat ei niitä tarvitse juuri tutkia ja niin joku voi olla niillekin allerginen ihan kuin vaikka koivulle -niin luonnollinen kuin se onkin.

Karkotteita sisältävien pantojen suurimmat riskit piileekin lienee siinä, että niitä voi päätyä puruleluiksi, katkesipa se tai mutustelipa sitä sitten vaikka koirakaveri. Iholle annosteltavat lääkeaineet on paljon tutkittuja -käytettyjäkin ja nekään ei kaikki vain käy kaikille -ja ennen kaikkea niiden käyttöohjeita on noudatettava tarkasti! -ne hilavitkuttimet jätän nyt sinne hyllylle kuitenkin! 

Toinen asia mikä saa tälläkin emännällä karvat pystyyn -ja muistaa taas kaivaa epilaattorin kesäkelejä varten, on tietenkin karvanajelu! -Huoh!

 Ensimmäinen lämmin päivä ja kaikki lappalaiset on ajeltava kaljuiksi??! -kysyn vaan miksi? Google vaikka käteen ja koiraeläinten lämmönsäätely sekä 2-kerroksisen turkin toiminta etsintään. Koiralle on normaalia läähättää jos on lämmin -oikeasti, ei se siihen kuole! Sama kuin itse hikoilisit lämpimässä. Turkkia ei voi verrata mihinkään vaatteeseen, mikä ihmisellä olisi, eikä ihmisten "turkki" vastaa asiaa rakenteeltaan mitenkään.

Kummastuttaa myös se että jos itsellä on kuuma ja hikoilet miksei koiralla saisi olla myös kuuma, miksi siltä pitäisi vaatia kympin lenkkiä juosten helteellä ilman läähättämistä? Onko joku vetämässä koiran kaljuksi kun se -20 pakkasessa leikkii ja riehuu kaverin kanssa läähättäen tai kun se tulee sieltä sisään n. 40 asteen lämpötilan erotuksella ja taas läähättää?

Muistakaa huolehtia turkin ilmavuudesta -harja käteen, ettei irtoava villa tai kastunut turkki pääse huopumaan ja menetä näin toimivuutensa. Sairaat, leikattut  ja jo moneen kertaan pulitettut onkin asia sitten erikseen. -joo taas paasasin tästäkin, -varmasti joka kevät

Niin miksihän edellisen blogimerkinnän otsikko oli "vuodatus"? -no elämä on rauhoittunut kummasti ja yhdestä pikku riiviöstä osaa iloita kummasti, viimeistään kun toinen tulee käymään. 

  Tahvo on ollut oikein kiva pikkumussu, vaikka ymmärrys ei aina riitä miten sitä k***ta piisaa niin paljon -myös sisälle?! Reipas ja iloinen pentu vaikuttaa suht leppoisalle luonteelle ja nameilla hyvin lahjottavalle. Kaikki vaan ei taida olla niin lahjottavissa, eikä niin leppoisiakaan aina  -kaikki osaavat varmasti antaa haastetta. Helinä meillä tuossa taas  piipahtikin ja hiphei melkoisen pippurinen vauhtimimmi. Kyllähän ne kynnetkin leikattiin ja rauhoituttiin, mutta ei ihan suosiolla. 

Helinä ja Tahvo ovat menossa Animagi-Palokan pentuklubin tapaamisiin. joten kivaa ohjelmaa tiedossa -koirille! -tämä emäntä tais ollakin töissä vaan... no tulipa pari näyttely ilmoakin laitettua sekä tadaa luonnetestiinkin ollaan matkalla -jännää! Näihin kuulumisiin toivottelen kaikille mukavaa vappua, itse lepyttelen noidannuolta selästä ja kärvistelen saikkarilla. -saanpahan halia karvaisia mussuja kaikenpäivää 

ps. linkkejä kuviin tulossa kuvapäivitystä!

30. huhti, 2014

1

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko