Kuulumisia

Hei vaan lukijoille,

Emäntä on aloittanut jo useamman kerran kirjoittelemaan kuulumisia mutta  löytänyt itsensä ihan jostain muualta hetken päästä, se on kiireistä tämä suurperheen hoito 

Torstaina se sitten koitti synnytys, emännän riemuksi kerkesin yövuoroni hoitaa ja vapaat koitti ja odottipa Saaga isännänkin töistä kottiin ennen kuin ryhtyi pentuja pakertamaan. Mukava ajoitus iltapäivä viiden kieppeissä. Mamma oli aikas normin oloinen päivän, punkkaili kyllä laatikolla mutta ulkoili ja oli aikas rauhallinen, vähän söikin vaikka oksentikin osan ja totesin että kyllä ne sieltä tulossa on kuuluu oireisiin, lämmöt olivat käyneet edellisenä iltana alhaalla joten silläkin odoteltiin että koska tahansa voivat putkahtaa. Raskaus vuorokausia oli takana 61. No mamma lähtikin siitä taas  laatikolle ja isäntä huutaa perästä nyt ne muuten on tulossa. Nopeus ja tehokkuus ollutkin aina Saagan valtteja 8 pentua ja aikaa kului vain n. 2h syntymä painot pienin oli 210g tyttö ja isoin 350g poika, muut olivat aikas tasaisesti 250g ympärillä jako meni puoliksi tyttöjä/poikia ja väritys selkeesti enempi  iskän puolelta. Kolmen vuorokauden ikäisinä painot oli nousseet  310 -440 välille. Tänään vielä punnaileminen edessä. Hauska sinänsä suurin syntyi viimeisenä -harjoitteliko lie pienemmillä. 

Mamma putsasi pennut kalvoista ja katkoi napanuorat ja söi jälkeisiä kuten kuuluukin mutta selkeästi ensimmäisen jälkeen ihmetteli, mitä sillä sitten tehdään ja minne se pitäisi laittaa, no kun loput kerkesi putkahtaa niin eipä ollut enää ongelmaa maitobaari auki ja hellän huolehtivainen mamma hoivaili kakaroita. Saaga on ollut aika letkeä se on hienosti malttanut syödä ja juoda eikä ulkona käyntikään ole ollut ongelma. Välillä se pötköttelee laatikon reunalla meidän punkassa ja katselee nukkuvia lapsosiaan, petaapa myös meidän aluset mennessään. -on se kun joutuu senkin hoitamaan. 

Sitähän se on suurperheen hoito toimia ruoka huoltona ja pyykinpesijänä etupäässä, pätkittäisiä yöunia ja pienien suloisuuksien ihmettelyä. Saagaa välillä jeesittävä kun joku joutuu väärällepuolelle mammaa niin ääni on sen mukainen. Nopsempi itse nostaa kakara oikean paikkaan kuin odotella että se koittaa kaivautua vaikka emon ali ja kun emo nousee niin silloin alkaa "kuorolaulu". Selkeästi porukassa on myös jollain tapana kiljua jos ei heti osu tisu suuhun -tätiinsä vissiin tullut jos ei emäntäänsä -heti sitä ruokaa tänne!? 

 Hauskoja ääniä ollaan ihmetelty myös -onko meillä kissanpentuja vai kenties kanarialintuja putkahtanut pesään.  -no ehkä se suosikki on kuitenkin hiljainen tuhina -sattuneesta syystä 

 Värityksiä olemme tutkiskelleet ja  parilla pojalla on ruskea karvaa mustien joukossa -riistoiksi veikkaamme, mustilla on kivasti vaalea poskea ja merkkejä näkyvissä, muutoinkin tuntuu että silmissä kasvavat ja muuttavat näköä. Täysin siemauksin näistä hetkistä nautittava!

Hieman vieroitin itseäni laatikonreunalta - kehän reunalle, vaikka tarkkaan on huolehdittava ettei kotiin kulkeudu pöpöjä pentulaatikolle. Taiga oli matkassa ollen erinomainen valio narttujen 3. parasnarttu kehän 5.  ja kasvattaja ryhmässä edustettiin rodun paraaksi Peikkovuoren lappalaiset. Ukko ja Sulo oli ystävien matkassa ja Annun hienossa händläyksessä Sulo erittäin hyvä avoimien 2. ja Ukko erinomainen valioiden 4. parasuros kehässä ei enää sijoitusta. Äijältä oli karva pahimmillaan irtoomassa eikä sitä tohtinut juuri harjata että olisi edes pari karvaa kupeessa -no arvostelussa oli maininta että "voisi olla peremmin harjattu" 

 Saagan ja Sulon mamma Isla oli myös edustamassa erittäin hyvin ollen avoimien nartujen 3. 

 Oli mukava päivä vaihtaa kuulumisia porukalla ja höpistä koirista. Shoppailemaan en juuri sortunut mutta torstaina pitäisi käydä tutustumassa agilityyn Haukkuvaaran avoimienovien päivänä. Sinne en ota mukaan kotoa  koiruutta, mutta Tuuli tuo Ukon ja Sulon -eli saa nähdä mitä meidän hömelöt tykkää 

Tässäpä kuulumisia tällä erää, emäntä painuu takaisin pentulaatikolle notkumaan ja räpsimään vaikka kuvia

 -niitä löytyy täältä ja 

Linkkejä kuviin

, instagram palvelusta "ukkolapikas" nimellä ja facebookista "Ukkolapikaan elämää" -ryhmästä. 

-Iloista alkanutta viikkoa kaikille!

24. helmi, 2014

0

Helena 24.02.2014 16:35

Ihanaa lukemista, kiitos! Itsekin olen ihmetellyt, miten nopeasti pennut kasvavat ja värityksen muutoksia havaittavissa, vaikka en niistä mitään ymmärräkään ;)

Uusimmat kommentit

19.03 | 15:03

Hei Ritva! Teet sukututkimusta, vai mitä? Minulla on kysy...

04.08 | 19:25

Onpas komea Vonkale :) huippupoika!

15.11 | 20:29

Rekku on komea & huippupoika! Tulitte hienosti toimeen kehässä j...

16.06 | 15:50

Kiitos Niko